0
€ 0,00

Veel gestelde vragen

 • Zijn extra lange matrassen uit een stuk?

Houd er rekening mee dat alle matrassen en schuimrubber meer dan 200cm zijn samengevoegd met een hoog-elastische lijm. 
De lijm is elastisch en heeft geen invloed op het schuim of lig-zitcomfort.

 • Wat is Nomite?

Nomite

Nomite is een zo dichtgeweven tijk dat het geen stof doorlaat. 
Het NOMITE-keurmerk geeft aan dat het om een product gaat dat geschikt is voor personen met huisstofmijtallergie.
Voor meer informatie over Nomite kunt u op de Nomite afbeelding klikken.

 • Waar komt het dons vandaan?

Downafresh greenlabel

Al onze donzen dekbedden worden geproduceerd met het Daunafresh greenlabel. 
Downafresh geeft aan dat het vulmateriaal in overeenstemming met de huidige wetgeving voor dierenwelzijn is verkregen. 
Dieren worden dus niet levend geplukt. De herkomst van de gebruikte materialen worden vastgelegd in een documentatiesysteem. Dit wordt periodiek en onafhankelijk gecontroleerd door het IDFL.
Voor meer informatie over Downafresh kunt u op de Downafresh afbeelding klikken.

 • Kan ik internet artikelen ook bezichtigen en/of afhalen?

Ja, bij diverse internet artikelen is het is mogelijk deze te bezichtigen en/of af te halen.
Gelieve van tevoren bellen of mailen om te vragen of het artikel bij ons op voorraad is. 

 • Kunnen outlet artikelen geruild worden?

Outlet artikelen zijn uitlopende artikelen, showroomartikelen of geretourneerde artikelen die doorgaans niet meer in nieuw staat verkeren en/of uit de originele verpakking zijn geweest. Op outlet artikelen is showroomgarantie van toepassing, waardoor het retourrecht komt te vervallen. Met de winkelmedewerker kunt u wel een afspraak maken om showroomartikelen te laten bezorgen. 

 • Kunnen afhaalartikelen vanuit een ander filiaal overgebracht/thuis bezorgd worden?

Ja, als u een artikel niet in een vestiging bij in de buurt voorradig is kan het vanuit een ander filiaal met voorraad overgebracht/thuis bezorgd worden. 
Hiervoor gelden de standaard bezorgkosten.

 • Hoeveel bezorgkosten moet ik betalen?

Bezorging is gratis.
Bezorging belgie : U betaalt 1x de bezorgkosten.

 • Hoelang is de levertijd?

Bij alle artikelen wordt rechts naast de artikelomschrijving de verwachte levertijd getoond.
Soms kan het verzamelen van een bestelling langer duren dan de aangegeven levertijd, omdat de populaire artikelen niet meer in het webshop magazijn voorradig zijn.
Artikelen worden dan verzameld vanuit onze vestigingen of besteld bij de leverancier.
Bij een langere levertijd krijgt u altijd per e-mail bericht.
Bij spoedgevallen kunnen wij u volop alternatieven aanbieden.

 • Waar wordt mijn bestelling afgeleverd?

Uw bestelling wordt afgeleverd achter de voordeur van het door u opgegeven adres.
Ook wanneer een woning op een hogere etage bevindt.
U dient bij het bestellen wel aan te geven of het een gelijkvloerse woning betreft of een woning op een hogere etage.
defabriekswinkel.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld wanneer  de bestelling wegens hindernissen niet bezorgd kan worden.

 • kan ik matrassen in de showroom uitproberen?

Tevens kunt u bij onze showroom terecht om de matrassen uitvoerig te testen. 
Onze medewerkers staan voor u klaar om u van een goed advies te voorzien.

 • Wordt het verpakkingsmateriaal meegenomen?

U dient zelf voor de afvoer van oude producten te zorgen.
Deze worden niet meegenomen.

 • Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Uw bestelling wordt verzonden zodra alle bestelde artikelen voorradig zijn en het te betalen bedrag is ontvangen.
Bij een overboeking gaat de aangegeven levertijd in, zodra het totale orderbedrag is ontvangen.
De datum van ontvangst geldt hierbij als besteldatum.
Een overboeking kan zodoende de levertijd laten oplopen.

 • Hoe zit het met retourneren van artikelen?

Op al onze leveringen is het herroepingsrecht van toepassing.
M.U.V op bestelling gesneden matrassen en schuimrubber.

 •  Kan ik extra informatie/ondersteuning krijgen?

Onze winkelmedewerkers geven u graag passend advies over de producten en gewenste ondersteuning bij het plaatsen van een (internet)bestelling.
U kunt op werkdagen tussen 10.00 en 18.00 ook contact opnemen met onze klantenservice: 023-5339242.

 • Samenstelling dekbedden wat is halfdons ?

Informatie over donspercentages

Vanaf 2001 is een nieuwe Europese regelgeving van kracht onder de code EN 12934. 
Hierin staat nauwkeurig beschreven aan welke eisen donzen dekbedden moeten voldoen. Op naleving hiervan wordt toegezien door onder andere consumentenorganisaties.
De belangrijkste in Nederland voorkomende donskwaliteiten zijn:

15% donsSamengesteld uit minimaal 15% gewichtsaandelen dons en 85% veertjes.

65% dons: Samengesteld uit minimaal 65% gewichtsaandelen dons en 35% veertjes.

90% donsSamengesteld uit minimaal 90% gewichtsaandelen dons en 10% veertjes.

100% dons: Bestaat uit 100% dons en dus geen veertjes.

Omdat het donsgehalte prijsbepalend is, zal een dekbed met een hoger donsgehalte meestal duurder zijn dan een dekbed met een lager donsgehalte. 
Een dekbed met een hoger donsgehalte is lichter in gewicht en daardoor veel comfortabeler in gebruik.

Gezond slapen.

Nachtrust is erg belangrijk. Daarom wordt de slaapkamer dagelijks gebruikt, dus is hygiene in de slaapkamer erg belangrijk. Door middel van regelmatig stof weg te halen en ventileren van de kamer. Het dekbedovertrek hoeslaken en molton zijn materialen waar u elke nacht direct contact mee heeft. Het beddengoed is een belangrijk onderdeel als het gaat om hygiene. de slaapkamer is een plek waar vrijwel geen bezoek komt, dus bestaat de kans dat de onderhoud van de slaapkamer wat verwaarloosd wordt. Omdat de slaapkamer dagelijks wordt gebruikt kan dit soms leiden tot gezondheidsproblemen.

Dagelijks onderhoud.

Uw bed: matrassen, hoeslakens dekbedden en molton worden tijdens de slaap altijd een beetje vochtig door transpiratie, ook geef je warmte af. Vocht en warmte zijn een zijn een broeinestje voor bacteriën. Het is dan ook aan te raden om elke dag na het op staan uw dekbed op te schudden en dubbel te vouwen en op het voeteneind te leggen. Zo kan het dekbed en het matras goed luchten/drogen. het best is om dit zo te laten liggen tot u weer naar bed gaat.

Luchten van het dekbed.

Er zijn verschillende vullingen van dekbedden. De meest voorkomende materialen zijn: kunstvezel/synthetisch, dons, katoen en wol. Donzen dekbedden ventileren goed en houden ook goed de warmte vast. deze dekbedden trekken wel wat vocht aan, een donzen dekbed is goed om buiten te luchten maar doe dit niet wanneer de volle zon schijnt dan drogen de veren uit en kunnen deze broos worden. Een kunstvezel/synthetisch dekbed kan je al luchten door hem dubbel te slaan na het slapen en hem te laten liggen op het voeteneind. Katoenen dekbedden ventileren erg goed en reguleren ook het vocht goed. De meeste dekbedden kunnen in de wasmachine en droger. Tegenwoordig zijn bijna allen dekbedden anti-allergisch, dit is herkenbaar aan het NOMITE label. Dit betekend ook dat er geen huidschilfers daarbinnen kunnen, maar ook dat de leefomgeving voor huisstofmijt zo onaangenaam mogelijk is gemaakt. Zodra het beddengoed gewassen wordt is dit het best om op 60 graden te doen of heter, want rond deze temperatuur wordt het huisstofmijt gedood.

Ventilatie.

De ventilatie in veel huizen laten te wensen over. Bij oude huizen valt dit over het alleman mee, maar bij nieuwe huizen is dit vaak minder vanwege we te goede isolatie. De goede ventilatie is goed voor de afvoer van muffe en schadelijke lucht en stoffen, en goed voor nieuwe zuurstof. Het is van belang dat er voldoende ventilatie in de slaapkamer is. De frisse lucht zorg er voor dat het matras en het dekbed droog blijven, dit zorgt er ook voor dat de schimmels en huisstofmijt minder de kans krijgen. Het best is om te luchten met een open raam.

Wekelijks onderhoud. 

Het is aan te raden om uw beddengoed wekelijks te wassen met een temperatuur van 60 graden of hoger, mits er natuurlijk ander staat aangegeven op het label. Bij een temperatuur van 60 graden worden schimmels, huisstofmijt en andere ongedierte gedood. Het is ook aan te raden om regelmatig onder het bed te stofzuigen en/of te dweilen.

Maandelijks onderhoud.

Een molton om het matras in aan te bevelen net als een binnensloop voor het hoofdkussen. Het is niet alleen schoner en hygiënischer maar je verlengt ook nog eens de levensduur van het matras en kussen. Het is het best om deze beschermende producten minimaal een keer per maand te wassen.

Het keren van het matras.

Na de aankoop van uw nieuwe matras gaat u daar natuurlijk gelijk op slapen, het matras wordt +- 10 a 15% zachter in gebruik. Het is dan ook verstandig om uw nieuwe matras regelmatig te draaien zodat het matras overal even zacht wordt. Na deze maanden als uw matras ingeslapen is, is het aan te raden om uw matras 1 keer per 2 maanden te draaien, van links naar rechts en van onder naar boven. Door dit te doen doet u de levensduur en de ventilatie van uw matras ten goede. Ook door de juiste matras bescherming te gebruiken verlengt u de levensduur van het matras. Onder de juiste matras bescherming wordt verstaan: een molton en hoeslaken. De hoeslaken zorgt voor de vochtopnamen en is dus hygiënischer. Was dit product het liefst een keer per maand, en uw hoeslaken uiteraard wanneer u uw bed verschoont.

Matrasdrager. 

De juiste matras drager helpt ook al bij de levensduur van het matras. Zorg voor een goed ventilerende matras drager die natuurlijk ook goed geschikt is voor het matras. Voor nog betere ventilatie van het matras en tegen het schuiven kunt u een matrasdek aanschaffen.

Giftige stoffen in matrassen !

Om matrassen in containers van China naar Nederland te vervoeren worden allerlei ongedierte bestrijdingsmiddelen en schimmelwerende producten gebruikt. Die trekken in de matrassen en blijven daar wel zeven jaar zitten. Er is geen instantie die de veiligheid van matrassen controleert. Gebruik je verstand en kies voor een verantwoord matras zodat je zeker weet dat je gezond slaapt.

De gebruikte schuim materialen uit Nederland zijn veilig! De grotere concerns kopen de matrassen via voormalig Oost- blok, China en andere verre landen. De Fabriekswinkel  produceert haar matrassen in Nederland. o.a. (Recticel, draka, polypreen)
De materialen toegepast in de matrassen van FW zijn de meest veilige in de markt.